UNTUK MAKLUMAN :

KAMI HANYA MENGGUNAKAN COKLAT 'COUVERTURE' IAITU COKLAT ASLI, BERMUTU TINGGI GRED A, DIIMPORT DARI BELGIUM (HALAL DARI JAKIM) BUKAN COKLAT 'COMPOUND' IAITU COKLAT TIRUAN ATAU COKLAT 'MASAKAN'/COOKING COKLAT YG SEPATUTNYA HANYA DIGUNAKAN UTK BISKUT DAN KEK.

COKLAT 'COUVERTURE' MEMPUNYAI RASA COKLAT ASLI YG LEBIH SEDAP DAN BERKUALITI.

HARGA COKLAT 'COUVERTURE' LEBIH TINGGI BERBANDING 'COMPOUND'/COOKING CHOCOLATE.

ARAHAN PENYIMPANAN & PENJAGAAN COKLAT
1) Coklat mesti berada pada persekitaran suhu di bawah ~34 darjah celcius, jika tidak, coklat akan cair / rosak.
2) Jika dibawa menaiki kenderaan, pastikan penyaman udara kenderaan dibuka dan suhu hendaklah berada di bawah ~34 darjah celcius, jika tidak, coklat akan cair / rosak.
3) JANGAN tinggalkan coklat di dalam kereta TANPA penyaman udara dipasang, coklat akan cair / rosak.
4) Sebaik-baiknya, simpan coklat atau kotak yang mengandungi coklat di dalam bekas bertutup rapat.
5) Coklat bebas dari bahan pengawet. Jadi, mungkin tidak akan bertahan terlalu lama. Coklat kebiasaannya bertahan selama 7 - 14 hari, bergantung kepada suhu dan cara penyimpanan


* Terms & Conditions applies

0 comments:

Post a Comment