UNTUK MAKLUMAN :

KAMI HANYA MENGGUNAKAN COKLAT 'COUVERTURE' IAITU COKLAT ASLI, BERMUTU TINGGI GRED A, DIIMPORT DARI BELGIUM (HALAL DARI JAKIM) BUKAN COKLAT 'COMPOUND' IAITU COKLAT TIRUAN ATAU COKLAT 'MASAKAN'/COOKING COKLAT YG SEPATUTNYA HANYA DIGUNAKAN UTK BISKUT DAN KEK.

COKLAT 'COUVERTURE' MEMPUNYAI RASA COKLAT ASLI YG LEBIH SEDAP DAN BERKUALITI.

HARGA COKLAT 'COUVERTURE' LEBIH TINGGI BERBANDING 'COMPOUND'/COOKING CHOCOLATE.

STEAMED FRUIT CAKE




RM 36

Weight : +- 1.3 kg

Size :
-> Round = 8"
-> Square = 8" x 8"


- Kek tahan sehingga 6 bulan
- Dikukus sehingga 4 jam
- Dibalut dengan "aluminium foil" bagi mengekalkan kelembapan


Cara Penyimpanan / Penjagaan Kek Buah :
- Untuk mengekalkan kelembapan dan tahan lebih lama, balut kek dgn "aluminium foil", simpan dalam bekas bertutup rapat dan diisi dalam peti sejuk
- Untuk mengelak buah terkeluar/berderai dari kek yg dipotong, potong kek sebaik keluar dari peti sejuk (semasa kek masih keras) menggunakan pisau tajam dan sebaik-baiknya pisau bergerigi ("serrated knife") (jika ada)
- Setelah dipotong, biar seketika sehingga kek lembut, sedia untuk dimakan.



.

0 comments:

Post a Comment